Boboteaza, la Sfântul Apostol Andrei

 Cu ceva decenii în urmă, prin sate, era ger de crăpau pietrele. Crucea devenea spărgător de gheață, iar frigul făcea incomod pelerinajul la fântână.

Astăzi, în 6 ianuarie, 2023, au fost peste 10 grade. Atmosferă total diferită. ceea ce însă nu a schimbat nimic din ritualul ceremoniei.

Am oficiat slujba afară, în noul alter de vară al Bisericii. Au fost pregătite aproape 3000 de sticle cu agheasmă, pentru că toată suflarea să ia din belșug.

În cuvântul adresat la sfârșit de către părintele Ion Marian, acesta amintea că a avut privilegiul să fie prezent la Iordan, atunci când râul se întoarce înapoi, așa cu spune textul liturgic și, de fiecare dată, apărea soarele ca o binecuvântare. Așa a fost și astăzi la Buzău, la Biserica Sfântul Apostol Andrei. Pentru câteva momente, soarele ne-a mângâiat.

De astăzi, timp de opt zile, se consumă, pe nemâncate Agheasmă Mare, iar sărbătoarea Epifaniei, așa cum se mai numește Boboteaza, ne amintește despre începerea activității publice a Mântuitorului Iisus Hristos.

A de vedea și: https://paulnegoita.ro/2019/12/15/ganduri-si-rostiri-botezul-domnului/

https://paulnegoita.ro/2019/12/13/ceas-de-ragaz-minunea-domnului/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu