Ciolacu, medicamentele și banii

 Un job la stat e cel mai bun!

Răzvan Prisada, tânăr lunecos, dar de carieră, a ajuns la Buzău prin căsătorie. A reușit prin multă dibăcie să ocupe funcția de președinte al Colegiului Farmaciștilor Buzău. Și-a înființat propriul lanț de farmacii în rural și a cochetat cu toate formele de comerț farmaceutic.

S-a întins binișor în județ, pentru că nimeni nu l-a deranjat, având în vedere că fiecare farmacist are nevoie de serviciile Colegiului.

Între timp, Răzvan Prisada, a urcat și pe scară ierarhică. În calitate de doctorand al profesorului Dumitru Lupuliasa a reușit să ocupe poziții în Colegiul Farmaciștilor din România, devenind în cele din urmă vicepreședinte al acestuia, dar și cel care l-a convins pe profesor să facă un fals intelectual grosolan, pentru a face pe plac stăpânilor lui din PSD.

Dumitru Lupuliasa și Răzvan Prisada

La un moment dat a realizat că este mai bine să lucrezi la stat. Un job la stat este cel mai bun, în vremurile astea!

Și așa a făcut. Soția, Nicoleta Prisada, a migrat din propria firmă spre Morga Spitalului Județean, iar Răzvan s-a concentrat pe jobul de asistent universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie, motiv pentru care a venit la noi să ne vândă firma, care avea sediul central la Săgeata și puncte de lucru pe toată ruta respectivă și de la Pârscov în sus.

200 000  euro ne-a cerut Răzvan Prisada, pe o întreprindere care, în mod clar nu făcea nici un sfert. A venit la noi cu o situație financiară pe care încă o mai avem, din care rezulta că noi ar fi trebuit să muncim între 3 și 5 ani, pentru a plăti suma respectivă. Sigur, pe foile prezentate uitase să treacă faptul că noi nu eram președinți de Colegiu ……

Am refuzat oferta, așa cum am refuzat-o pe cea a lui Florin Toader de la Cleopatra – Mazaro. Cu un sfert din sumă achiziționam tot ce avea și făceam același număr de puncte de lucru.

În timp ce farmacistul Răzvan Prisada voia un job la stat, Ciolacu, angajat numai la stat, voia o afacere din care să scoată bani, sau, mai degrabă, prin care să plimbe bani. Cum Prisada a mers la Neagu și Isac de la Marcos Provit să-i cumpere firma, aceștia l-au invitat la asociere pe Ciolacu și așa a ajuns Ciolacu, prin Mihai Ciolacu, să fie acționar la Nicomart Prin Team. Cum s-au dat banii, câți au fost și ce alte privilegii pe banii statului a primit Prisada, puteți vedea mai jos.

Oricum, din acest moment, interesul lui Ciolacu pentru banii asiguraților din Buzău a devenit maxim.

Așadar, nu știm cât a dat Mihai Ciolacu farmacistului Prisada că în bilanțul contabil nu par a se regăsi și nici forma în care i-a dat, dar am constatat că Răzvan Prisada a devenit imediat reprezentantul României la Bruxelles, ocupând astfel primul job bun la stat.

Extras din volumul Ciolacu, medicamentele și banii, Editura Omega , 2023

https://paulnegoita.ro/2023/04/06/intrarea-lui-ciolacu-in-afacere-a-cu-farmacii-din-volumul-ciolacu-medicamentele-si-banii/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu