Andrei Baciu, președintele Casei Naționale de Sănătate, a numit-o director la Buzău pe Anghel Simona, să servească exclusiv intereselor grupului Ciolacu

 



Andrei Baciu, președintele Casei Naționale de Sănătate, a numit-o director la Buzău pe Anghel Simona, să servească exclusiv intereselor grupului Ciolacu

În timp ce farmaciștii au intrat în grevă japoneză pentru că medicamentele pacienților nu sunt decontate de instituția pe care o conduce, iar deputatul Emanuil Ungureanu vorbește despre o crimă cu premeditate la adresa farmaciilor, cauzată de interesele economice ale lui Ciolacu și Grindeanu, care prin rude dețin lanțuri de farmacii și depozite farmaceutice, Andrei Baciu, fără să clipească, a semnat ordinul de numire al Simonei Anghel, funcționar public controversat, în postul de director al CJAS Buzău.

Deputatul Emanuel Ungureanu

A se vedea intervenția deputatului Emanuel Ungureanu: https://www.youtube.com/watch?v=_iXAEGjU9Rc&ab_channel=CronicadeBuzau

Andrei Baciu s-a dus la CNS ca un specialist. Incisivul curajosul activist Valeriu Nicolae îl consideră un profesionist. Tot Valeriul Nicolae, la Starea impostorilor, a avut mai multe emisiuni în care prezenta afacerile cu farmacii și medicamente ale lui Ciolacu. Anghel nu era amintită, fiind un personaj mărunt, un instrument, în apa marilor rechini politici și economici. Totuși ea este de acolo, din lumea lor gri, și cu toate acestea, cu toate că știe pe cine a numit pentru că a fost interogat fără răspuns asupra numirii, domnia sa, domnul Baciu, profesionistul, a numit-o fără să clipească, la câteva ore după ce anunța ca face bine sistemul. A numit-o pentru că i s-a cerut să o numească. I s-a cerut să o numească pentru că trebuie să-i rezolve cu probleme din justiție pe membrii cartelului farmaceutic asociați cu Ciolacu.

Emisiunea starea impostorilor: https://www.youtube.com/watch?v=qq_4_eaI_gc&ab_channel=StareaNatieiOficial

Andrei Baciu, președinte CNAS, a numit-o pe Anghel Simona, omul care reprezintă interesele lui Ciolacu în afacerile cu farmacii, director la CJAS Buzău

Așa că, Andrei Baciu, cel venit pe caii mari ai profesionistului, a trecut dincolo de imaginea creată în interiorul CNAS, unde este considerat directorul care intră pe fereastră, pentru a nu deschide ușa nimănui, comunicând doar prin consilier, și a intrat în galeria susținătorilor de carteluri economico-politice.

Deși este foarte preocupat să nu ajungă nimic în presă și cultivă relații cu presa în acest scop, a numit-o pe Anghel, deși ar fi putut numi un medic la conducerea CJAS Buzău și nu a răspuns întrebării  referitoare la calitățile pe care le are susținuta sa.

În stânga, Angel Simona, omul pus să apere firmele de medicamente ale grupului Ciolacu

Dar să vedem ce calități are Anghel:

1. Când a mai fost director nu a plătit sumele cuvenite farmaciilor, pentru pacienții care au luat medicamente, iar farmaciile s-au lupta în instanță să recupereze prejudiciul. Deci a dat dovadă de respect față de contribuabili.

2. La cererea lui Ciolacu a încercat să-i distrugă concurența încercând să rezilieze contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Buzău farmaciilor Iris Pharm și Crâng. iar a dat dovadă de … respect față de pacientul pe care-l obliga astfel să meargă doar la farmaciile grupului Ciolacu.

3.Are mai multe dosare penale, inclusiv pentru divulgarea unor date despre pacienți către conturi false de Facebook și către ziare ale grupului Ciolacu, ceea ce ne duce cu gândul la faptul că datele fiecărui asigurat sunt în mare pericol. Oricând puteți fi vânduți de Anghel!

4. A blocat recuperarea unor prejudicii precum cel făcut de fiica fostului deputat Aurel Gubandru, Miriana Stan, sau de către doctorul Vaida. În ultimul caz au așteptat că doctorul să moară, iar atunci când soția medicului Vaida s-a oferit să restituie doar ce au luat ei, Angel s-a opus. Unii spun că resturi ar fi ajuns și la ea și de aceea s-a opus recuperării prejudiciului cifrat la miliarde bune.

5. Are mai multe dosare pe care CJAS le-a instrumentat împotriva ei. Acum este în poziția de a le bloca. Cum va fi și în boxa acuzaților și în funcția de apărător al instituției?

Dar, fiți siguri, Anghel are și defecte:

  1.  Este ceea ce englezi ar numi … troublermaker! Le-a purtat ghinion lui Ciolacu și ai lui! Din cauza modului în care a operat au ajuns să le fie cunoscute afacerile în presă, în Buzău, apoi în țară. Nu e nimeni să nu știe astăzi cazul farmaciilor lui Ciolacu și al Casei de Sănătate Buzău, iar subiectul se va încinge cu numirea lui Anghel.
  2. I-a îmbolnăvit pe toți din casă, prin modul în care vrea să-și ducă la îndeplinire sarcinile de partid, călcând pe cadavre și prin teatralitatea prestațiilor.
  3. Are școală precară, o facultate de drept la … fără caiete și o capacitate redusă de înțelegere a legilor, deși se semnează cu titulatura de jurist. Altfel CJAS Buzău nu ajungea de râsul curcilor!
  4. Are legături cu familia Pantazi, șeful IPJ Laurențiu Pantazi ajutând grupul Ciolacu și pe Anghel ca reprezentată, în mod constant. Pantazi îi va lăsa și le va lăsa dosarele să doarmă, dar îi va ataca pe concurenții lui Ciolacu, ca și până acum. Anghel va da documentele în forma care trebuie ca să fie bine grupului Ciolacu.
  5. Are misiunea de a rezolva dosarele pe care oamenii lui Ciolacu le au mai ales din cauza abuzurilor Simonei Angel.
Virgil Laurențiu Pantazi, șeful IPJ Buzău, acoperitorul și acoperitul lui Ciolacu în afacerile cu medicamente

Așa că, domnul președinte Andrei Baciu a făcut o mutare de profesionist numind în criză cel pe cel mai contestat personaj din instituției director, spre enervarea societății.

Rămâne de văzut în ce scandaluri va mai arunca CJAS Buzău – instituție care din cauza lui Anghel a fost părăsită de mulți furnizori – și ce dosare penale va mai acumula, încercând se le acopere pe cele vechi.

Dacă domnul doctor Baciu de va uita pe portalul instanțelor buzoiene, va vedea că doar cu o zi înainte, o firmă grupului i Ciolacu a pierdut un proces cu Casa Județeană Buzău, proces cauzat tot ca reacție a atacurilor la concurență ale Simonei Anghel. Acesta să fie motivul real al numirii rapide?

Vom vedea și vă vom informa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu