Piața Daciei sau a cucuvelei?


 

Centrul orașului este blocat de doi ani. Buzoienii au sărit peste maidane, garduri, noroaie și gropi ca să poată trece dintr-o parte în alta a orașului.

Șoferii își mușcă buzele așteptând în trafic, pentru că nu mai pot traversa Centrul Buzăului civilizat. Mor de stres la semafoare prost gândite.  Durata de așteptare s-a înzecit. Intri în zona centrală cu mașina și nu mai știi când ieși.

Firmele locale din Centru sunt fost grav afectate de pavarea cu piatră și ciment. Nu mai au trafic. Au redus personalul sau au închis, au mers pe avarie în ideea că se va deschide zona unei circulații pietonale normale.

Acum buzoienii primesc lovitura de grație! Centrul Buzăului va intra iar în reabilitare pentru că o lege interzice funcționarea spațiilor comerciale în clădiri cu bulină roșie. La cât de mult au fost zguduite de lucrările din Centru clădirile nu ar fi de mirare ca gradul de risc al clădirilor să fi crescut atât de mult încât chiar să fie un risc locuirea în blocurile din centru.

Autoritățile locale în loc să fi luat măsuri pentru repararea clădirilor cu bulină roșie și apoi să facă alte amenajări, au pus carul înaintea boilor. Probabil va urma plecarea firmelor și apoi a locatarilor.

Imaginați-vă cum va fi centrul nostru atunci când peste 70% dintre spațiile comerciale din Centru vor f părăsite! Centrul Cucuveaua se va numi!

Cât despre dalele de piatră montate în atâta amar de vreme, de parcă s-ar fi construit piramidele, vor fi distruse de utilajele care vor intra să repare clădirile cu bulină roșie, pentru a le face iarăși funcționale.

Aici am ajuns cu heirupismul de tipul …. Hai Buzău!

Paul Negoiță

https://paulnegoita.ro/2023/09/04/la-buzau-se-deschide-piata-cucuvelei/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu