20.20 ...vorba cuiva

 Mă tot gândesc la acest an.....un an cum nu a mai fost!! Da, în Ecleziast scrie că nimic nu este nou sub soare și ce a fost va mai fi. Totuși 20.20 a fost ce nu a mai fost. O lume care mergea nebunește a stat, s-a întors, s-a scuturat, nu s-a mai lăsat dusă ca până acum.

Pe la anul 1000 oamenii așteptau sfârșitul lumii. Unii din vremea aceea și-au vândut tot și au plecat cu carele spre Ierusalim, să aștepte sfârșitul. Nu a venit.

Anul 2000 a avut și el cobitori. S-au încercat tot felul de ipoteze și panici. Teorii conspiraționiste sau fataliste dădeau ca sigur sfârșitul lumii. Iar nu a fost la soroc scris după ceasul omenesc, iar dacă e cineva care așteaptă pieirea lumii , trebuie să știe că învățătura biblică vorbește despre o recreare a lumii, nu despre un sfârșit, așa cum îl descriu cei care vor ca lumea să trăiască în spaimă.



20.20 a fost totuși un sfârșit al lumii. O lume obosită de consum, de cursa de șoareci în care se învârte, de prea multă informație proastă, de prea multă minciună. A fost oare un sfârșit sau...participăm iarăși la cursă din ziua în care ne va fi bine... De fapt, de câte ori la ne caz nu i-am făgăduit lui Dumnezeu ascultare veșnică...

Dar, evident, când a fost bine, am uitat!

20.20 se termină. O luăm iarăși cu 1 și trebuie să o luăm bine și cu lecția vieții învățată. Arca unui nou Noe ne-a salvat. Nu știu dacă s-a numit propria casă acea nouă arcă, sau altfel, dar pe ce-i mai mulți ne-a salvat, e drept, cu lacrimile în ochi, privind în zare, după cei plecați.

Deci, acum...20121!

Eu sunt optimist și cred că vom avea ce ne trebuie, dacă vom face tot ce trebuie să avem! Să ne plângem? De ce să pierdem timpul? Mai bine trecem la treabă!

Vom fi bine dacă vom avea grijă de noi și de ceilalți!

Vom fi adevărați dacă nu cedăm minciunii, dacă nu nu dăm crezare la ceea ce știm că nu e adevărat!

Dumnezeu nu ne lasă atunci când vede că vrem să luptăm, că nu ne furăm singuri căciula, că suntem grijulii unii cu alții. Nu e un sfârșit nici acum. E doar pedagogie, lecție.

Să dea Domnul un an mai bun, iar noi să fim de partea Lui și să-l ajutăm și ne va bine!

https://paulnegoita.ro/2020/12/30/20-20-vorba-cuiva/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu