Nu, așa nu ...



 Ceea ce se întâmplă acum pe scena politică este rezultatul a ceea ce trebuia să fie și nu a fost.

Românii au ales ca România să fie condusă de alte partide politice decât PSD. Aceasta este realitate. Din păcate, aleșii, votați tocmai pentru opoziția lor față de PSD, au făcut inutil votul românilor și le-au omorât speranța. Ca prin 1938, democrația a fost anulată și s-a făcut un mare partid ... prezidențial. Au murit alternativele și continuă să moară. Partidele vechi și mici stau la ușa noului partid și, probabil, actuala coaliție de guvernare se va transforma în partid, scopul fiind păstrarea și multiplicarea privilegiilor politicienilor din teritoriu, prin acordarea de pensii speciale și menținerea alegerilor locale cu un singur tur și...evindt, bani pentru firmele de casă.

La alegerile locale este cheia succesului intern al fiecărui lider de partid,nu?! Dacă Ciolacu ar pierde primăria Buzău, ce credeți că s-ar întâmpla în PSD-ul central?

La toate acestea de mai adaugă colonizarea statului cu apropiați - la PSD situația e cronică, guvenul fiind format din amicii și supușii lui Ciolacu.

Acesta este contextul și de aici trebuie să plecăm în orice analiză a vieții politice actuale.

Astfel stând lucrurile AUR crește și va crește. Orice votant lucid nu mai poate vota cu PSD -ul pentru că se unește după circul electoral cu PNL -ul și nici cu PNL -ul, pentru că va face asemenea.

Deci, societatea cere altceva. Caută. Forțe noi încă nu prea sunt. A apărut VOLT. Poate mai apar și altele.

E normal ca ceea ce a fost vechi să dispară. Altfel votul este inutil și prezența la vot va fi doar a structurii de partid, care își apără privilegiile.

Din birouri imense, politicienii actuali, rupți de popor, atacă cheltuind banii noștri AUR. Îi acuză de extremism prin atacuri care incită la ură împotriva lor, formulate în modul cel mai ... extremist cu putință.  Și AUR crește. Simion se mișcă. Pare încă timid în raportarea la Ciolacu, probabil fiindu-i cumva dator pentru susținerea dată de către membrii delegați de el la Buzău, pe când candida la Europarlamentare.

În paranteză fiind spus, Ciolacu cumpără în general partidele noi apărute la Buzău, astfel încât buzoienii să nu aibă alternativă reală. Cu candidați adevărați PSD pierde.

Deci AUR crește nu doar pentru că Simion este hiperactiv. Crește pentru că românii chiar vor altceva, iar dacă Simion își va ține partidul departe de cărbunii actuali din politică, care murdăresc la fiecare atingere, vor avea un electorat al lor, un electorat care nu se va vota intelectual, ci umoral. Ideea că votanții AUR sunt proști e, așa cum se exprimă unii politicieni, nu e doar o jignire, e stupiditate.  Se simt oare mai deștepți cei care au votat partidele care se declarau că luptă împotriva PSD?! Nu cred! Se simt groznic. Se simt prostiți. Deci, printre votanții AUR vor fi mulți, foarte mulți prostiți și nu proști. Nu poate fi considerat prost un cetățean de bună credință, care s-a săturat de jocurile în doi ale PNL și PSD. Pur și simplu va dori să-și ia votul înapoi și o va face, fără a avea prea mult scrupule la urna de vot. Votații lui au avut?

Deci, societatea românească cere inventararea de partide noi și caută soluții. În acest moment AUR este cel mai activ, iar dacă Simion se va ține departe de bani și de combinații tip Ciolacu, va mai urca. Dacă-și va preda partidul ...vechilor...românii se vor orienta în alte direcții.

Oricum, încă nu au început temele majoare. Încă nu început efectele degringoladei produse de facturi. Dacă temele actuale abordare de AUR adună doar o parte a societății românești, relativ insufiecentă pentru a schimba domnia marilor partide, temele economice pot duce la surprize colosale.

Libertatea nu este o revendicare și nici un ideal, ci o puternică obligație structurală...scria Mihail Sebastian, în Cum am devenit huligan. Așa că, afectarea libertății individuale actuale este minoră pe lângă afectarea libertății în cazul în care românii se luptă cu facturile și cad în genunchi sub ele. Ce plan de viață își mai poate face un om când stă cu sabia lui Damocles desupra capului în fiecare zi și lună?!

Deci, domnilor actuali din politică, nu fiți siguri că simpla jignire a adeversarului vă va mai ține în scaune. Românii sunt mai deștepți și mai hotârâți decât credeți! Cel puțin așa îi simt eu, la firul ierbii, unde îmi duc traiul zilnic.

sursa: paulnegoita.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu