În doliu după bursele pierdute

 


Nu. N e glumă macabră. Consiliul elevilor îndeamnă elevii să poarte negru timp de o săptămână, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la inechitatea în acordarea burselor.

Întâmplător sau ... disprețuitor, exact atunci când elevilor li se tăiau bursele, au fost mărite salariile și pensiile magistraților.

Situația mi-a amintit de un banc din vremea comuniștilor. Se zice că Ceaușescu a pornit să se întâlnească cu poporul. A mers în Grozăvești, iar studenții l-au rugat să... le mai pună ceva la burse. S-au plâns de hrană, de una, de alta ...L-au înduplecat, chipurile. L-a chemat rapid pe ministrul de finanțe și i-a poruncit să le dea câte 5 lei în plus la bursă, lunar.

Următoarea oprire a fost la penitenciar. Deținuții au cerut și ei ceva mai mulți bani, pentru întreținere. Tovarășul i-a ascultat și a poruncit iarăși: dă-le 50 de lei în plus, lună de lună! Ministrul de finanțe a rămas uimit ....5 lei acolo....la studenți ...50 de lei ... la pușcăriași?!

- Nu te uita așa, i-a zis Ceaușescu ministrului. Noi școală nu mai facem!

Ei bine, mulți au privit aceste creșteri ca o mită pentru liniștea clasei politice actuale. Și dacă privim în adânc, poate fi considerat și astfel, mai ales în județe precum Buzăul, unde s-au creat încrengături care nu au nimic în comun cu actul de dreptate.

Să nu uităm că acest domeniu nu prea a fost reformat. Au jucat cu toți de la putere, de la Ceaușescu până mai azi.

Nu întâmplător reformele în Republica Moldova au pornit de la Justiție în jos .....

PIN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu