Voi votați, ei împart!

 


Nebunie mare. 21-22 ianuarie. Covasna. Hotel de lux. Șefii PSD Buzău se întâlnesc pentru a împărții banii Buzăului. Eșalonul doi și trei stă cu inima la gură pentru că în hotelul TTS din Covasna, la masa bogaților, se împart franzele pentru unii, firmituri pentru alții. Pentru votanți? Doar facturi și amăgiri!

De ce au ales Covasna? Aerul e mai tare și, apoi, le place zona. Hayssam, Zgonea, filme și chiolhanuri, toate au avut ca loc de desfășurare munții noștri. Și apoi, cum Crângul se subțiază tot mai rău, ajungând un biet boschet, atacat de o dubioasă ciupercă africană, după milenara-i existență, doar aerul de Covasna mai poate limpezi mințile pesediștilor, după mese copioase și înfumurările date de certitudinea că poporul poate fi păcălit la infinit, deoarece habar nu are cui dă votul. Câți cunosc adevărul despre cei votați?

Dar să ne întoarcem la locul faptei, la Covasna. De acolo unii vor veni șefi de instituții. Alții vor ajunge să câștige în consiliile de administrații bani la o ședință cât un fraier care trudește jumătate de an (afacere mare aceste consilii de administrație). Iar alții vor pleca cu plocoanele celor numiți în funcții. Frăție de partid, nimic de zis, dar brânza e pe bani! Protectorul e dezmierdat de cel ajutat, ca sistemul să fie uns și să câștige toată lumea, nu?! ( vorbim doar de lumea lor, nu de cea a alegătorilor!)

Cu iaurt și gogoșele, te făcuși vornic, mișele, nu?!  Credeați că e treabă de pricepere vornicia?!

……..

Atât de mare este miza de la Covasna încât unii, care nu au fost invitați, au încercat să-și ia camere de hotel pe banii lor ( pentru restul plătim noi, prin partid, evident). Dar, șefii PSD au fost vigilenți. Se joacă cu porțile închise.

Quod licet Iovi, not licet bovi ( știind că va fi acolo și ministrul Culturii ne-am permis și un text latin). Fără urechi și ochi în plus.

Porțile sunt strașnic ferecvate, să nu știe nimeni târgul care se face în munți!

Deci muritorii de rând nici măcar la uși nu pot sta. Cei care se zbat între soarta de muritor de rând și cea de benficiar al voturilor românilor, pentru că nu au fost chemați la marea împărțeală, au început să fie inventivi, spre hazul celor care stau la masa zeilor.

Unul dintre cei care nu a fost invitat la masa zeilor, se cheamă George Sava. Fost prefect. Fost. Fost și iar fost. Se pare și … fost camarad de luptă …pentru sinecuri, evident.

Sava are istoria lui de zmeu pesedist. A fost în grații. A fost ajutat. A fost plimbat pe funcții. A ascultat. Și, viteaz fiind, a fost detașat de Ciolacu la ALDE, să țină partidul ocupat la locale. Localele s-au terminat și Sava nu a mai fost chemat la vatră. Atât de mare e disperarea abandonatului, încât, colegii din PSD se amuză pe seama lui, spunând că că ar fi închiriat o rulotă să ca să doară în fața hotelului. Dacă la beția împărțelii mai rămâne ceva?! Dacă vântul aduce din hotel ceva? Dacă colegii se vor îndura … să fie acolo și Georgică – așa cum îi spun pesediștii – și să ia.

Fiți insistent domnule Sava! Nu vă lăsați! Ajungeți muritor de rând și e greu. Intrați în cursă. Covasna e aproape, iar funcții sunt destule. Dacă nu sunt, mai fac ei unele noi, să fie bine să nu fie rău. Dar poate nu o fi atât de … negru încât să nu mai rămână chiar nimic pentru un fost prefect. Păcat de atâta experiență dobândită în drumul de la primăria Săpoca, la Prefectură!

Nu l-am ales eu pe dl. Sava ca pesonaj. Nu-l cunosc prea bine și nu-i pot reproșa nimic. Ba, am un colaborator care-l consideră om de treabă. Poate că ceea ce i se întâmplă este nederept sau poate că încă mai poartă în partid eticheta pusă de primarul Toma: slab pregătit ( Toma a folosit doar un singur cuvânt).

Nu cunosc motivul pentru care trebuie să meargă pe cont propriu dl Sava și nu e lăsat în grup, dar îl compătimesc. Tocmai acum când se lansase și în presă ….

Situația Sava mi-a fost relatată și mie și m-am tot gândit la lipsa totală de transparență manifestată la numirea șefilor de instituții și nu numai. De ce se face totul în codru, în alt județ? De ce votanții nu au voie dă știe? De ce dl Sava nu are șansa unei copetiții și trebuie să …fugă după grup?

Oamenii votează o siglă, dar habar nu au cine va benfcia de votul lor. Cert este că nu votanții câștigă, după cum se vede, ci un grup intreconectat, care face și desface. Totul până când … trădarea îi va despărți.

Concluzia afacerii Covasna?  Votați, votați, că are cine să chefuiască și să împartă funcții și munca voastră!

NB: Quod licet Iovi, not licet. ( Ce-i permis lui Jupiter nu-i este permis …taurului)

sursa: paulnegoita.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu