7/7 carantină



 Carantina a fost impusă ca măsură de prevenire a contaminării în toate statele. Suveranitatea  națională, totuși, măcar aici și-a pus cuvântul. Am tot urmărit știrile să văd cât de creative sunt guvernele și cât de logice.

În timp ce în Australia carantina a funcționat zonal, închizându-se efectiv anumite regiuni, până la izolarea virusului, în Venezuela lui Maduro  a fost impusă una dintre cele mai ilogice forme de carantină: 7/7, adică 7 zile în casă, toată lumea, apoi 7 zile afară, toată lumea.

Adică….7 zile aveai timp de infectare, în timp ce următoarele 7 așteptai simptomele. Interesant este că, spre uimirea guvernului venezuelean, cazurile sunt relativ puține, excepție făcând Caracas, capitala statului.

Spuneam că spre disperarea guvernului, pentru că dictatorul și acoliții săi militari nu s-au sfiit să folosească soluția carantinei pentru a-și ține în casă un popor sărăcit și dornic de revoltă. Prin intermediul carantinării au stopat protestele, proteste care oricum erau foarte greu de organizat, deși mai rar s-a văzut în istorie o masă mai compactă și mai mare de nemulțumiți, cum e acum în Venezuela.

Venezuela, țara cea mai bogată în resurse naturale din regiune, a fost un loc unde s-a trăit confortabil. Însă, în urmă cu aproximativ două decenii, s-a instaurat cu ajutorul armatei un regim dictatorial, care a sărăcit țara și populația. Regimul comunist, poate cel mai corupt regim comunist, se bazează pe forța de represiune a armatei, care-i este solidară și ține un popor în case, sau, mai bine zis pe lângă case, de ani buni, nu doar acum.

Libertatea de mișcare este aproape anulată prin lipsa combustibilului. Venezuelenii au devenit o națiune de bicicliști, ceea ce nu ar fi neapărat rău, dacă mersul pe bicicletă ar fi fost o opțiune și nu o formă aproape exclusivă de deplasare și dacă oamenii bolnavi sau femeile gravide ar putea fi transportate pe bicicletă.

7/7 a ușurat viața guvernului comunist de la Caracas, veșnic dornic de o carantină definitivă, care să-i țină departe unii de alții pe veselii venezueleni.

 https://paulnegoita.ro/2021/01/06/7-7-carantina/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu