Vaccinul celor două lumi

 Am aruncat un ochi prin presa moscovită. Multă publicitate pro-vaccin, ca oriunde. Membrii Dumei, pentru a se dovedi politicieni responsabili, nu se…gândesc prea mult și se vaccinează.

În Moscova, cifra zilnică de infectați este de peste 6000 pe zi. Școala este on-line, cu excepția claselor mici.



Pentru moment rușii au o vacanță de 10 zile, fiind în plin praznic de Crăciun, după ce au sărbătorit Anul Nou și l-au așteptat pe Moș Gerilă.

Probabil, după această perioadă de sărbătoare numărul de infectați ca avea o evoluție ascendentă.

Dilema rușilor ca și a occidentalilor este dacă să se vaccineze sau nu. Aici se aseamănă. Și rușii se tem de vaccin. Diferența? Vaccinul. O nouă cortină de fier s-a așezat. Rușii au vaccinul lor, un vaccin pe care contestatarii ruși îl consideră un produs scos prea rapid pe piață – din câte am văzut rușii au lansat primul vaccin. Cu toate acestea, din naționalism sau din pragmatism economic, sau poate din alte motive, vaccinul rusesc este singurul folosit în Rusia.

Vaccinul rusesc este total diferit de ce e pus pe piață în occident. Are un singur rapel și nu are o perioadă precizată în care efectele imunologice se pierd.

Vecinul de la Răsărit, folosește așadar un alt produs, care, a fost deja folosit pentru medici și profesori și care nu este atât de cuminte după administrare. Vaccinatul are timp de 4-5 zile după vaccin o stare ca de infectat, acompaniată de febră puternică….După….

Nimeni nu este constrâns să se vaccineze și în ciuda reacțiilor adverse există destui curajoși.

Având în vedere toate speculațiile care s-au făcut despre vaccinuri și despre posibilele lor vicii și  scopuri ascunse, rămâne de văzut în care parte a cortinei oamenii vor avea o imunitatea mai bună. Urma …alege.

Până atunci, un lucru este cert. Banii de vaccin ai rușilor au rămas la …un Cantacuziono al lor.

https://paulnegoita.ro/2021/01/08/vaccinul-celor-doua-lumi/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu