Obsesii argentiniene

 Profitând de timpul liber rămas de sărbători, am continuat să călătoresc – de data aceasta virtual -, prin diferite colțuri de lume, pentru a vedea cu ce se mai ocupă lumea.

Am planat puțin și peste Argentina și cu internetul este un supermarket în care poți găsi de toate, am căutat informații care nu făceau parte din sfera oficială. Acum oficialitățile sunt formale și datele sunt aproape globale. Oamenii – cel puțin o parte – au obsesiile lor, sau poate dreptățile lor și investighează și scriu și au păreri. Multe dintre opinii, sunt evident, direcționate către teorii conspiraționiste mai vechi și mai noi. Cele mai noi, la conspirații mă refer, precum cele legate de actuala pandemie – sper că nu-mi va bloca textul Facebook-ul ca  pe cel în care am făcut ceva referiri la vaccinul rusesc -sunt construite pe rădăcini conspiraționiste care agită evenimente mai vechi, precum al II – lea Război Mondial.

În timp ce unii comentatori argentinieni afirmă că nu cred nimic din ceea ce le spun autoritățile, considerând că este vorba de o Plandemie, nu de Pandemie, care are ca scop împlinirea aplicarea spuselor lui Henry A. Kissinger, David Rochefeller, Jacques Yves Cousteau. alții mai sunt încă bântuiții de faptul că Hitler, nu ar fi murit în buncăr, după capitulare, ci ar fi trăit bine, sub protecția autorităților naziste, în Argentina.

Pe scurt, primii adepți ai teoriei conspirației legate de Covid, acuză încercarea de instaurare a unei noi ordini mondiale, care are ca scop final, diminuarea populației prin vaccinare, motiv pentru care, se bat electronic cu …pumnul în piept, că nu se vor vaccina niciodată, pentru că nu au încredere în autorități și își respectă propriul drept la viață. Evident, din discuție nu lipsesc teme precum sclavagismul mondial și împlântarea cip-ului.

Cel de-al doilea grup de preocupați, discută încă despre Hitler, ca personaj care a încercat să impună, înainte de Stalin, o altă ordine mondială și care, cel puțin o parte bună din viață a trăit în Argentina, unde s-a bucurat protecția …soțului Evei Peron, colonel cu uniforme și simpatii naziste.

Conform acestei istorii, Hitler, împreună cu alți colaboratori, s-au ascuns în Argentina. Inițial a stat în hotelul construit de naziști, El Eden, situat în La Falda, în Provincia Cordoba, iar apoi la Bariloche, lângă Lacul Nahuel Huapi, unde a locuit într-o casă, așezată strategic pe un loc înalt, din care se puteau supraveghea ușor împrejurimile. În respectiva casă, compusă dintr-un dormitor și o sală mare de primire, argentinienii cunoscători ai istoriei – așa cum se declară -, susțin că ar fi locuit Hitler, până la schimbarea regimului politic din Argentina, după care ar fi primit protecția dictatorului Paraguyan, cu nume german, dar cu origine neasumată, Alfredo Strossner Matiauda, fost ofițer, care a instaurat un regim dictatorial represiv, care a durat 35 de ani (1954 – 1989).

El Eden

Și ca un bonus la toate acestea, conspirații, trebuie să amintesc și câte ceva despre cel mai important argentinian al momentului: Papa Francisc. E greu să fii proroc în patria ta, zice Biblia, și, cel puțin în anumite opinii referitoare la Bergolio, se confirmă. Fostul cardinal Bergolio, actualul papă Francisc, este implicat de către comentatori în marea conspirație mondială. În afară de faptul că argentinienii nu l-au uitat pentru participarea lui la represiunea guvernului dictatorial militar ( 1976 – 1983) , îi mai pun și eticheta de mare constructor al Noii Ordinii Mondiale, acuzându-l că este parte din plan și că a ajuns să ocupe scaunul de la Vatican în urma unei lovituri de stat.

Deci…lumea e diversă, se frământă, se întreabă, și de aceea este frumoasă.

https://paulnegoita.ro/2021/01/10/obsesii-argentiniene/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu