De ce administrația Toma tratează prost cetățeni?




 Primăria Buzău nu a avut niciodată aura eficienței și se vede. Când Toma a ajuns primar a promis verzi și uscate. Mare lucru nu s-a întâmplat bun, ba...treburile merg mai rău decât înainte.

Funcționarul din primăria Buzău avea o oarecare bonomie. Le mai încurca, dar le descurca. Exista o dorință de a scoate la capăt situațiile încurcate.

Acum, nu știu dacă din cauza presiunii primarului și a oamenilor aduși cu el de la propria firmă în instituție, cu care a colonizat tot, sau din cauza unor modificări în ADN -ul funcționarilor, dar administrația a devenit tare neprietenoasă, chiar agresivă. Cetățeanul, buzoianul, o bagatelă care mai are puțin și plătește chirie și-n propria casă.

Eu văd vina acestei atitudini în stilul și exprimarea primarului. Este o regulă întâlnită în toate instituțiile și firmele private: cum e cel de sus, sunt și ceilalți. Cum e turcul e și pistolul, nu?!

La cum funcționează totul, greu, cu greșeli, fără comunicare, haotic, scump, cu aparență de legalitate pe formă, mai că își vine să renunți la orașul care a bătut Parisul și să te muți la Paris, așa bătut cum este el.

Până la Paris, sau până la alegeri stăm în rând și înghițim aroganță, dezorganizare, incorectitudine, impozite mari și toate celelalte avantaje ale unui oraș deschis, unde pierzi orice oportunitate pe mâna unei administrații închise, capabilă să pocească orice proiect și orice document.

Dacă oamenii ar fi scutiți de impozite în zilele în care îi enervează administrația Toma, prin martie nu ar mai sta în frig, pe la porți, să plătească obolul anual.

 Paul Negoiță

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu