Penibilii politicieni care se miră



Majoritatea celor care astăzi se vântură prin fața camerelor de luat vederi cu insigna de partid la rever și cu mâna la piept, atunci când se cântă imnul național, fac politică de zeci de ani. De zeci de ani au putere de decizie, legislativă și executivă. De zeci de ani au avut posibilitatea să schimbe ceea ce trebuia schimbat și să facă ceea ce era de făcut. Cu toate acestea, încă se poartă ca niște novici, când situația îmbracă forme serioase și li se cere responsabilitate publică.

Tot de zeci de ani, domniile lor se luptă cu corupția și corupții și reformează justiția. Ca un făcut, corupția crește și justiția este la fel ca vremea lui Ceaușescu, sensibilă la comenzi politice și sufocată de încrengături.

Acum ies la interval politicienii și se arată foarte afectați de cazul 10 august. Dau vina unii pe alții, dau vina pe justiție, dau vina pe orice. Doar ei nu au vină pentru că timp de 3 ani nu s-a întreprins nimic care să aducă la lumină adevărul. Afundați în fotolii și grijile țării, efectiv le-a scăpat. Așa că...bătuții nu au decât să-și mai oblojească rănile, iar agresorii să se bucure liniștiți de viață și de lefurile plătite de cei bătuți.

Și așa va rămâne. Dacă timp de 3 ani nu s-a întâmplat nimic...

3 ani și politicienii, unii dintre ei beneficiari direcți ai protestelor, încă se miră, cu mirare de nou-născut, uimiți de lumea pe care o descoperă pas cu pas.

Paul Negoiță

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu