Primăria Buzău, pentru unii mumă, pentru alții ciumă!

 


Ieri 15 polițiști locali a fost puși să păzească Primăria Buzău. Deranjantă nu este prezența lor, ci limbajul dublu al autorităților. Polițiștii locali – cum nu sunt deloc iubiți la Primărie Buzău – au fost puși acolo să intre în conflict cu buzoienii. Sunt responsabili de verificarea certificatului verde. Orie buzoian care are nevoie de un document de la Primărie este chestionat pe tema certificatului. Ce poate înțelege buzoianul? Poliția locală e rea, edilul e bun?  Păi nu invită ostentativ Primăria la serbarea Revelionului în Piața Daciei, menționându-se că e nevoie de certificat verde? Ba da! Sute de reluări ale reclamei la Revelionul de turmă, pe banii buzoienilor, rulează  zilnic. Nu mai vorbesc de toate petrecerile date anterior valului patru, cu ocazia Referendumului…

Deci, ce înțelege cetățeanul?! Are nevoie de un document. I se trântește ușa-n nas. Îl Însă…dacă vrea să participe la o petrecere semi-electorală în Piața Daciei, merge ….la liber! Absurd și periculos acest comportament dublu al autorităților.

Totuși, să nu uităm:

  1. Petrecerea din Piața Daciei se ține și pe banii contribuabilului care nu poate intra în Primărie acum.
  2. Cetățeanul, cu sau fără certificat verde, are drepturi egale în relația autoritățile,. Datoriile îi sunt încasate fără să fie întrebat dacă are certificat verde sau nu.
  3. Instituțiile au forme schizofrenice de comportare. În interior lucrează persoane fără certificat verde, iar la uși contribuabilii sunt filtrați ca oile, după crotalii.

Deși nu m-am vaccinat noaptea pe fulgerătură , ci după procedură, cred că ceea ce se întâmplă este un amestec grotesc de manipulare și abuz. Nu pot sta indiferent la abuzurile la care sunt supuși semenii mei. Instituțiile statului, oricare ar fi ele, nu pot crea două categorii de cetățeni și nici nu pot distruge viața oamenilor, uzând de monopolul pe care-l.

O entitate privată, își asumă deciziile și își fixează publicul țintă. Statul nu poate pentru că cetățeanul nu are alternativă.  Statul are monopol la încasare, deci nu poate refuza pe nimeni. Acesta este menirea lui. Și…apoi … financiar vorbind, nu este admisibil ca o instituție de stat să-și reducă activitatea – prin interzicerea accesului oamenilor așa ceva se întâmplă – și să încaseze aceleași sume de la contribuabil.

Ieri am sesizat câteva dialoguri neplăcute între cetățeni disperați, care aveau nevoie să-și rezolve probleme urgente, și polițiști. Majoritatea îi înjurau pe polițiștii, deși, nici ei nu și-ar fi dorit să fie acolo, misiunea lor fiind alta. Dar …divide et impera.

sursa: paulnegoita.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu