Le Pan aranjată de Putin

 


Nu am studiat din surse diferite să văd dacă rușii și-au anunțat speranța că Marine Le Pen va câștiga alegerile prezidențiale în Franța, dar dacă au făcut-o au rezolvat-o pe Le Pen.

Să te laude acum rușii, după dezastrul din Ucraina, este echivalent cu anatematizarea. Se pare că Macron nu a vorbit fără de folos, pe banii și pe timpul în care era plătit de popor, cu Putin. Nu a vrut să joace doar rolul de mare lider european, ci are și de câștigat acolo unde-l interesează cel mai tare, în Franța, la prezidențiale.

Alegerile din Franța sunt profund nefericite pentru francezi. Pe actualul primar al Parisului, Anne Hidalgo, franțuzoaică de origine portugheză francezii o consideră fără experiență suficientă, iar alții candidați, precum Jean Luc Melenchon,  nu sar pragul încrederii publice, pentru orientarea prea socialistă, astfel încât să aibă aspirații la câștigarea prezidențialelor.

Pe de altă parte, se pare că mandatele de 7 ani au devenit prea lungi pentru președinții Franței. Francois Hollande a avut doar un mandat și nici Macron nu se simte prea bine. Cu toate acestea, pentru francezi Emmanuel Macron reprezintă răul cel mai mic, iar eventuala susținere publică a rușilor pentru Le Pen, îl ajută și mai mult.

Trump a pierdut alegerile pentru că nu și-a clarificat poziția față de Rusia, iar ideea conservatorismului cu centru de greutate în Rusia este falsă. La fel de falsă este și lupta anti globalistă. Globalismul este un fenomen istoric permanent, iar viteza de deplasare a oamenilor și ideilor face inutilă, ineficientă și imposibilă închiderea în bula naționalistă. Priviți la Rusia, dar și la lumea întreagă.

Așadar, Putin nu a reușit să-l învingă  Zelenski dar e pe cale să-i dea o bătaie zdravănă lui Le Pen, de altfel o simpatizantă a politicii lui, iar Franța, dacă nu a reușit să scoată mai mult de la Macron în primul mandat, când era motivat de o nouă candidatură, e greu de crezut că va fi mai bine pentru francezi în cel de-al doilea. Dar, când apele sunt tulburi, vor merge probabil pe ideea echilibrului și vor rejecta preferințele rușilor.

https://paulnegoita.ro/2022/04/10/victorie-a-rusilor/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu