Unde duce lipsa educației politice



PSD -ul s-a bazat mereu pe electoratul format din ceea ce în trecut s-ar fi chemat clasa muncitoare. Melancolici și în așteptarea unui stat izbăvitor, mulți români care o duc greu au votat PSD -ul. Au votat PSD -ul și greul s-a transformat în mai greu. Cu toate acestea, au continuat să se amăgească.

Nu cred că există un partid care să manifeste un dispreț mai mare pentru votanții lui cum este PSD – ul.

E ca într-o familie unde soțul de câte ori ajunge acasă își bate soția, dar soția speră că până la urmă  se va schimba. Evident, nu se va schimba niciodată, pentru că năravul din fire nu are lecuire. Așa este și relația PSD – lui cu votanții lui. Cu cât îi dau mai multă putere, cu atât își trăsnește mai tare electoratul.

Politicienii PSD nu se mai sfiesc să epateze cu luxul dezvoltat pe banii statului și nu se jenează să-și acorde privilegii de tot felul, în timp ce votanții lor, abia o duc după o zi pe alta. Dar uniunea continuă, de parcă ar avea interese comune.

Evident, oamenii nu au vină. Sunt conectați la televizorul plătit de PSD, unde maeștrii în manipulare îi țin captivi cu minciuni politice, plătite tot munca și banii lor, a celor care o duc greu. Întrebarea care se pune e simpla: cum se poate rupe lanțul acestei uniuni nefericite între partidul care-i minte și electoratul care-l susține, spre propria distrugere.

În fine, PSD -ul actual nu a făcut nimic pentru angajați. A mărit fiscalitatea care oricum foarte mare, comparativ cu alte state europene. Munca și dreptul de a munci la noi costă mult.

Se bate cu pumnul în piept că va impozita multinaționalele și, în cele din urmă, impozitează tot munca.

După creșterea impozitelor pe proprietate cei care vor fi afectați mai mult sunt tot cei care muncesc din greu. Le mai răpește o parte din venit, pentru a-l pune în buzunarul marii corupții de partid și de stat.

Votanții trebuie să muncească să țină o clasă politică mare, grea, cu nevoii multe, cu privilegii regești, cu viață de nababi. Și, cu toate acestea, continuă creadă în lacrimile de crocodil ale celor care le spun că guvernează în binele lor. 

https://paulnegoita.ro/2022/08/05/un-electorat-masochist/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu