Cel mai nou motiv de ceartă în casă

 


Marii noștri specialiști nu reușesc să rezolve problema facturilor la electricitate. Angajații furnizorilor de electricitate se plâng din cauza presiunilor zilnice pe care le fac oamenii veniți să-și afle costurile, să reclame sume nejustificabile sau, pur și simplu, să amenințe.

Impredictibilitatea facturilor blochează satisfacerea altor nevoi, blochează parte din economia de consum.

Fiecare român stă cu ochii pe cutia poștală, așteptând cu înfrigurare factura la electricitate, despre care aude doar povești. De consumat nu poate consuma semnificativ mai puțin. Nu poate renunța la aparatura fără de care nu se poate descurca în gospodărie. Nu poți spăla la mână sau găti la spirtieră, ori învăța la lumânare ….

În timp ce tot românul se frământă și nu știe ce va fi, vin marii specialiști și tot calculează și iar calculează, dar fără rezultat …

Cine s-a putut gândi că factura de curent va deveni principalul motiv de ceartă în familie, în 2022.

Nimic nu este mai tâmp decât să obligi o familie să consume sub un anumit prag, în condițiile în care acea familie poate să fie de fapt compusă din două sau chiar trei familii, pentru că acolo, sub același acoperiș, de la același branșament, se alimentează toți, de la bunici la nepoți. Se ceartă oamenii între ei pentru că trebuie să plătească un consum calculat anapoda, un consum care nu ține cont de specificul fiecărei familii. Măcar dacă s-ar fi luat ca bază de calcul numărul de persoane dintr-o casă! Dar specialiștii …..

Ce se întâmplă acum este prilej de ceartă în familie și nu numai. Sunt situații în care mai multe spații locative de mici dimensiuni sunt branșate la comun. Am văzut o răfuială incredibilă. S-au acuzat reciproc, s-au jignit, s-au înjurat. Fiecare dădea vina pe celălalt pentru factura la curent. Armonia s-a făcut praf, iar vecinii au devenit adevărați inamici.

Ce vremuri …..

https://paulnegoita.ro/2022/11/15/cel-mai-nou-motiv-de-cearta-in-casa/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu