Suflă vântul sărăciei la Buzău, ca niciodată!

 


De prost augur a fost pentru acest oraș prezența la Primărie a lui Constantin Toma. Totul s-a întors pe dos. Mă uitam la strada Transilvaniei cum au fost cheltuiți bani grei pentru acele limitatoare, doar pentru a încurca și mai tare viața celor din zonă. Nu poți face un proiect fără să te gândești la specificul zonei.

Toma în loc să se ocupe să creeze alternative de circulație, a făcut autostrăzi prin centrul orașului. Oriunde în lume, centrul orașului trebuie să fie prietenos, să contribuie la înflorirea comerțului local, nu să devină autostradă de mare viteză.

Ce mai zic despre Unirii. Unde vor parca toți cei care astăzi sunt nevoiți să parcheze pe viitoarea pistă de autobuz? Și chiar dacă se va rezolva pe ici pe colo problema parcării, cât le va lua să iasă după să iasă de pe o stradă secundară, îngustă, aglomerată, pe una principală. S-a mutat circulația și aglomerația pe străzile din spatele blocurilor.

Circul pe jos și mă întrebă câte cineva: Ce e în capul acestui primar, că ne-a ruinat pe toți!

Nu e mare lucru de văzut ce are în cap. Are ceva ce nu are legătură cu Buzăul. Da, Unirii seamănă acum Beijingul, însă nu e nici oraș deschis, nici civilizat, ci un oraș forțat, în care oamenii trăiesc din ce în ce mai greu, atmosfera e din ce în ce mai poluată din cauza creșterii timpului de transport cu mașina, iar comercianții locali sunt tot mai afectați.

Violeta Moraru


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu