Ciolacu este implicat în exportul paralel cu medicamente

 Românii au trecut prin crize grele de medicamente. Au alergat nebunește să și le procure, fără să știe că, un politician, pe numele său Marcel Ciolacu, este autor al unei legi care permitea trimiterea medicamentelor în alte țări.

Dar, să vedem cum funcționează sistemul și cum s-a creat rețeaua, concomitent cu baza legislativă. Ceva similar cu ceea puteți vedea în documentarul de pe Netflix, Medicamentele și banii, în paranteză fiind spus.

Dar, să dăm drumul la povestea care a adus milioane de euro în conturile celor care o practică.

România are un sistem de stabilirea a prețurilor la medicamente care creează premieze favorabile exportului paralel. Prețul de vânzare, la unele produse, este mai mic decât în alte țări. Producătorii trimit cantitățile de medicamente rezultate din statisticile din care reiese numărul de bolnavi. Intrând însă la un preț mai mic în România, au apărut speculanții care s-au gândit că e o afacere bună să-și facă niște puncte farmaceutice pe la țară și nu numai, și să ceară medicamente pentru ele, dar, de fapt, să retrimită în afară respectivele medicamente, unde erau mult mai bine plătite, decât ar fi decontat din bugetul Asigurărilor de Sănătate.

Așa că … un produs, destinat pieței românești, pentru care din bugetul de asigurări de sănătate statul deconta 10 000 spre exemplu, dar pentru care Germania ar fi decontat 20 000, a devenit o marfă bună pentru Germania, Franța, etc.  Farmacia implicată face un profit rapid, cu banii jos, la limita legalității și totalmente imoral.

De ce este imoral? Pentru că o dată scos de pe piața din România, cineva, un român, nu mai are tratament. Da, farmacia care a făcut așa ceva câștigă, dar pacientul moare …. V-ați confruntat cu nebunia lipsei medicamentelor.

Ei bine, guvernul Cioloș a  impus ca farmaciile să nu mai poată face așa ceva. Ciolacu, însă, a devenit părinte al unei legi prin care farmaciile pot să facă nestingherit așa ceva.

Atunci a fost momentul intrării familiei Ciolacu în acest tip de afacere și de atunci afacerea continuă.

 

Interesul financiar al  lui Ciolacu a fost atât de mare încât, a dat jos guvernul Orban și l-a pus la loc cu o singură condiție: să plece ministrul Costache. Ministrul Costache oprise exportul paralel în acel vârf nebun de pandemie, când tot bolnavul cronic alerga după Eutirox, iar medicamentul era garat la partenerii lui Ciolacu.

Deci, tot ce vedeți că se mișcă în politică actuală, aveți în vedere că este parte din planul financiar al unui grup de interese, care folosește politica, pentru a face profit.

Activitatea de export paralel de medicamente se desfășoară prin intermediul unor firme în care partenerii lui Ciolacu sunt Isac Costel și și Marius Neagu.

Așadar, când nu găsiți medicamente, e bine să știți de ce nu le găsiți!

 

Bibliografie:

https://www.aktual24.ro/de-asta-ii-vrea-psd-capul-victor-costache-anunta-ca-a-blocat-exportul-paralel-de-medicamente/

https://gazetadecluj.ro/asociatia-care-a-donat-eutirox-formata-din-firme-implicate-in-relatii-cu-lideri-psd-fosti-ministri-ai-sanatatii-sau-anchete-penale-pentru-spalare-de-bani-exclusiv/

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-21721114-camera-deputatilor-persoanele-juridice-autorizate-care-elibereaza-medicamente-pot-face-distributie-angro.htm

https://paulnegoita.ro/2023/03/20/implicarea-lui-marcel-ciolacu-in-exportul-paralel-de-medicamente/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu