O stradă cu numele lui Ceaușescu la Buzău?!

 

Credeți că amintirea lui Nea Nicu a dispărut la Buzău? Deloc. În afară de câteva sloganuri care rezistă timpului la intrare în Buzău, dinspre Zona Industrială, Buzăul are încă străzi care nu au văzut asfaltul din vremea lui Ceaușescu.

Deși și ne dăm mari de nu mai putem că am câștigat nu știu ce concurs de desene, în care am umilit Parisul, deși suntem lăudăroși până la nesăbuință că batem orașe cu aer de metropolă din România, ne bazăm încă pe Nea Nicu, Carolică, Cotoi sau cine a mai diriguit treburile pe aici, în trecut.

Nu am fost în stare nici măcar să asfaltăm cât au betonat susnumiții, deși ne-am luat lumea în cap și am fi în stare să asfaltăm printre cocenii din tarlalele Țintești-Maxinu-Odaia Banului.

Și fiindcă zilele trecute eram invitați să dăm nume la un cartier care nu există – evident, și cuplurile dau nume copiilor care nu există în familie -, dar care este promis ca realizabil în viitor, de ce nu ne-am manifesta  cuminte și față de trecut. Spre exemplu, strada Păcii, are betonul pus de pe vremea lui Ceaușescu. De ce să se cheme Păcii? Nu ar trebui să poarte numele lui Nea Nicu, dacă tot nu s-a intervenit niciodată pe ea, deși este în centru?

 

Apartamentele despre care se vorbește, cu miile, evident, nu știu când se vor face și nici cine le va cumpăra – de ani buni nu s-a construit nici măcar un apartament ANL -, având în vedere natalitatea, exodul tinerilor și situația financiară a Buzăului, dar pe strada Păcii trecem toți. E stradă centrală. Are locate acolo firme, notariatul domnului Samir, o clinică, o fabrică de pâine și câteva case foarte frumoase. Merită adusă în actualitate, mai ales că în ultimii treizeci de ani, toți cei de pe Păcii au plătit impozite de zonă centrală.

A! Era să uit! Pe stradă e și un sediu de partid politic. PMP.  Deși au funcționat până acum în clădirea respectivă doar partide așa zise de …opoziție…au tăcut și tac oamenii lor! E drept, din mașini de terne, gropile nu sunt atât de adânci.

Nu aș vrea ca strada Păcii să fie pricină de război, dar parcă, înainte de a ne dori să ne facem mari, ar trebuie să rezolvăm problemele acestea care par mici, dar care sunt teribil de jenante pentru locuitorii unui oraș care se pretinde civilizat.

Nu este admisibil ca o stradă din centrul orașului Buzău să fie atât de praf! Și nu este singura, motiv pentru care călătoria va urma! Deși au fost raportate ca pe vremea lui Nea Nicu străzi cu duiumul ca fiind asfaltate, kilometrii de asfalt sunt puțini și parcă văd că, în cazul în care noul partid al lui Dragnea îl va avea ca șef pe fostul primar Boșcodeală, s-ar putea să se dea zdravăn cu pasul pe partea stângă a eșichierului politic.

sursa:paulnegoita.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu