Biserica Sfântul Apostol Andrei - deschiderea programului catehetic


     Astăzi, 10 mai, în paraclisul Izvorul Tămăduirii de la Parohia Sfântul Apostol Andrei, la orele 17, va începe programul catehetic, destinat celor care vor să știe mai multe despre învățătura Bisericii Ortodoxe. Cu această ocazie, se va fi oferit gratuit primul număr al suplimentului catehetic Glasul Credinței, realizat la tipografia Coletti și susținut financiar de farmaciile Iris. În cadrul acestui număr veți găsi articole semnate de părintele Paul Negoiță, amfitrionul primei întâlniri catehetice. La rubrica Cuvinte pentru suflet puteți citi o meditație, un eseu religios, cu titlul Un dialog mântuitor. Textul analizează profunzimea dialogului dintre Mântuitorul Iisus Hristos și femeia însetată din Sihar. La rubrica Învățătura de credință veți lua cunoștință cu tema catehezei de astăzi în rezumat: Sfânta Scriptura.
De asemenea, materialul tipărit mai conține rubrica Pilde pentru mari și mici, în care veți găsi preluarea istorioarei Întrebări fără răspuns, din cartea părintelui Paul Negoiță, Pilde pentru mari și mici, editată la editura Palatul Copiilor, în anul 2010, iar la rubrica Lăudați pe Domnul veți regăsi poezia Învierea, scrisă de părintele Gheorghe Beșchea și cântată adesea la Chinonic, în Biserică.
      Textul este preluat din antologia de poezie religioasă Cuvânt (de)spre Cer, Maria Monalisa Pleșa, Paul Negoiță, editura Omega, 2008.
      Veți mai găsi și alte rubrici, precum Citatul Biblic al săptămânii sau Dicționarul de cunoștințe religioase.
      Așadar, astăzi vă așteptăm la întâlnirea cu învățătura noastră de credință, iar cei care, din binecuvântate pricini nu pot ajunge, vor avea la îndemână suplimentul orei de cateheză, tipărit în tiraj de 1000 de exemplare, în scopul bucuriei comune de a ne cunoaște mai bine sensurile credinței noastre.
 Pr. Iulian Negoiță

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu