Ce se întâmplă cu Poșta Română

 

De fiecare dată când se schimbă puterea, prima redută care cade este conducerea Poștei Române.  Au unii politicieni obsesia ... poștașilor care trebuie să devină agenți electorali. Când merg din ușă în ușă cu pensioara, joviali cum sunt, mai pot lăsa o vorbă. Nu mai au același impact cele spuse, pentru că vine Facebook-ul cu varianta lui, dar oricum, mai pot mișca câte ceva, mai ales la sate.

Tot Poșta Română a fost folosită și pentru a trimite tot felul de materiale de dezinformare. Îmi amintesc cum într-o campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, candidatul de stânga a expediat prin intermediul Poștei Române un material în care voia să-i convingă pe alegători că le vor fi tăiate pensiile, dacă nu va fi el alesul. Nici el nu a fost ales și nici pensiile nu au fost tăiate. Refuzul pensionarilor de a înghiții diversiunea bolșevică a fost o dovadă de evoluție a societății. Deși nu și-a atins scopul acțiunea, tentativa a existat și a arătat Poșta Română așa cum este ea. În fine, se poate justifica faptul că a fost o comandă pe bani. Așa o fi, dar dacă șeful nu era din partidul candidatului ...

Posta Română este atentă cu politicienii, au directori din rândul lor, dar nu au pic de respect pentru client. Spațiile sunt deteriorate, mobilierul este de pe vremea lui Ceaușescu, e întuneric și destul de neîngrijit totul. Cum a ajuns o instituție considerată strategică să stea să cadă, deși e atât de iubită de politicieni?

Poșta Română este tot timpul pe lista privatizărilor, dar așa cum arată se dorește să fie vândută ca o epavă, nu ca pe o afacere, pentru ca statul să câștige ceva bani. Pe de altă parte, sunt firme private de profil care merg bine. Au luat-o de la 0 și-au creat infrastructură, în timp ce Poșta Română, condusă de pricepuții noștri politicieni, abia gâfâie.

Vedeți ce înseamnă să numești oameni doar pe criterii politice la conducerea unei instituții?! Poți să le dai pe mână orice, duc tot la distrugere, pentru că singura lor grijă este să-și plătească postul, cu servilism și contribuții la partid. Poșta Română este brand, are tradiție, are patrimoniu și cu toate acestea îți pică tavanele în cap.

Aș înțelege că le este greu să construiască ceva nou, dar cât de greu e să văruiești niște pereți pe care i-ai primit moștenire de la un regim politic anterior?

Poșta Română, dacă își mai lasă oficiile așa, poate fi transformată într-un muzeu al tranziției. Totul a rămas de atunci, din comunism, doar că pe vremea aceea clădirile și mobilierul nu erau atât de uzate, iar spațiile nu erau așa murdare.

https://paulnegoita.ro/2022/03/10/ce-se-intampla-cu-posta-romana/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu