A venit Moș Crăciun!

 Suntem prea ocupați să ne uităm în jurul nostru, prea grăbiți să ne burăm de frumusețea lumii în care trăim, prea egoiști să dăruim din timpul nostru celor din jur.

Astăzi, un grup de oameni minunați, mi-au oferit prilejul reîntâlnirii cu realitatea, dar și cu bucuria. Am vizitat câteva case cu mulți copii și, după prima strângere de inimă la întâlnirea cu necazul, cu sărăcia, cu soarta crudă, ne-am simțit rapid în largul nostru.

Darurile noastre nu au reprezentat mare lucru, poate, pentru că se duc repede. Mâncarea dispare, jucăriile se strică, hainele rămân mici. Deci, nu a fost mare lucru, însă reîntâlnirea cu viața reală, cu viața celor care nu pot să-ți schimbe drumul, cu sărăcia, trezește.

Și totuși, în acest munte de tristețe, zâmbetul copiilor au făcut lumină!

– A venit Moș Crăciun! Uite, a venit Moș Crăciun! au strigat dezinvolți.

Au zâmbit, ne-au luat în brațe, au încercat să pună bine ce au primit, iar apoi ne-au condus până la ușă ca nu cumva să luăm ceva înapoi.

Dacă îl întristăm pe Dumnezeu atâtea ceasuri, pierzându-ne  vremea cu nimicurile vieți, cred că astăzi i-am dat prilej de bucurie când a văzut zâmbetul curat al copiilor.

A se vedea: https://cronicadebuzau.ro/elevii-colegiului-nicolae-paulescu-spiridusi-ai-mosului/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu