Georgios, Episcopul de Paphos, favorit în alegerile de Arhiepiscop al Ciprului

Conform In-Cyprus, Georgios, Episcopul de Paphos, ar putea deveni noul conducător al Arhiepiscopiei Ciprului, ca urmare a trecere la cele veșnice a Arhiepiscopului Chrysostomos al II -lea.

Se așteaptă ca Preasfințitul Georgios să obțină majoritatea voturilor membrilor Sfântului Sinod, respectiv 10 voturi, din cele 16 posibile.

Episcopul de Paphos se află în competiție cu Episcopul Athanasios de Limassol. Anterior a existat și un vot popular, la care au participat 165.750 electori, din 548.793 ciprioți cu drept de vot.

La votul popular Preasfințitul Georgios a obținut cel mai bun rezultat, însă hotărârea finală aparține Sfântului Sinod.

Votul popular pentru alegerea conducătorului Bisericii Ortodoxe a Ciprului este firesc, având în vedere că unul dintre capii Bisericii Ciprului, Arhiepiscopul Makarios al III -lea, a fost ales  primul președinte al Republicii Cipru și a condus țara între 1960-1974 și 1974- 1977.

Georgios, Episcopul de Paphos, a vizitat Buzăul și în itinerariul său a vizitat și Biserica Sfântul Apostol Andrei din Buzău, iar apoi, în cadrul unui ciclu de studii, am avut ocazia să merg în Paphos și în acest context să-l cunosc pe înaltul ierarh, care înainte de a fi călugăr a făcut studii de chimie la Universitatea din Atena.

În vârstă de 73 de ani, episcopul de Paphos poate deveni urmaș în scaun al Arhiepiscopului Makarie al III – lea, unul dintre cei mai iubiți eroi ciprioți.

sursa: paulnegoita.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu