Părintele Moise, aproape de plecare

 Discret și uneori nonconformist, părintele Moise Lazăr ne-a bucurat cu prezența sa în ultimii 15 ani la Biserica Sfântul Apostol Andrei din Buzău.

Acest selfie este făcut dis de dimineață, înainte de Utrenie, doar cu câteva săptămâni în urmă....
Acest selfie este făcut dis de dimineață, înainte de Utrenie, doar cu câteva săptămâni în urmă….

Primul la Biserică în fiecare dimineață, aranja totul astfel încât părțile din ritual care țineau de ziua respectivă să fie pregătite.

Din păcate, se pare că drumul pământesc al părintelui Moise se apropie de sfârșit. Săptămâna acesta a suferit un traumatism cranio-cerebral, ca urmare a unui accident. A fost internat la Spitalul Județean Buzău și apoi transferat de urgență la Pantelimon, în București.

Este intubat și se pare că șansele de revenire sunt foarte mici, având în vedere vârsta ( 82 de ani) și mai ales starea în care se află după accident.

În urmă cu aproximativ doi ani i-a murit soția de cancer. De atunci a intrat într-o stare de dezechilibru. Nu a mai fost o zi ca înainte. Și-a pierdut din jovialitate și din vitalitate. Începuse să se plângă de neputințe, dar nu a renunțat să meargă zilnic kilometri buni pe jos, pentru a se întreține. Din această călătorie zilnică  plecă spre călătoria veșnică, se pare. Cel puțin așa spun medicii, însă noi să-l rugăm pe Dumnezeu să fie milostiv și să-l ridice din așternutul chinuirii.

Totuși, dacă pesimismul medicilor are temei, locul de odihnă al părintelui va fi la Spătaru, lângă Biserica pe care a construit-o.

În ultima parte vieții active de preot a slujit la Gomoiești, iar după 1990, cu sprijinul familiei Gușă, a ridicat biserică la Spătaru, localitate care nu avea locaș de cult.

În cuvintele triste de mai sus am mers pe previziunile medicilor, dar poate Dumnezeu își va face milă de casa sa, pentru că ar mai fi mare nevoie de el. Puterile noastre sunt puține, dar ne rugăm ca Domnul să-i ușureze suferința și, dacă nu îndrăznim prea multă, să-l ridice din patul durerii.

Mâine, la Liturghie, vom rosti rugă pentru părintele Moise Lazăr.

 

https://paulnegoita.ro/2022/12/10/parintele-moise-lazar-aproape-de-plecare/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu