Pe străzile din Iordania

 Iordania este o destinație ieftină și interesantă. Cu ceva atenție la ofertele de zbor poți prinde și un cost de 5 euro de persoană, pe ruta București-Amman, așa cum am călătorit noi, e drept, cu ceva vreme în urmă.

Despre zboruri ieftine: https://youtu.be/uNyi2BKXKa4

Excursiile pe cont propriu presupun. așa cum este firesc, mai multă organizare, iar în Iordania soluția optimă pentru a vizita cât mai mult o reprezintă închirierea unei mașini.

Așa am procedat și noi. Am închiriat un van, iar alegerea s-a dovedit a fi potrivită pentru că prețul a fost accesibil, iar drumurile sunt destul de bune.

E drept, Ammanul este un oraș al dezorganizării în trafic. Totul este la mica înțelegere, iar mașinile au aproape toate semne de bună purtare.

Amanul nu este un oraș pentru șoferii pripiți, dar nici calmul excesiv nu prinde bine. Una peste alta, zilele petrecute în Iordania au fost plăcute și pentru că am avut autonomie de mișcare și am ales singuri rutele pe care ni le doream.

Am mers pe trasee montane sinuoase, am întâlnit furtuni de nisip și cămile care participau la trafic sau turme de oi. Cu toate acestea drumurile sunt sigure, carosabilul este bun, iar țara este traversată de autostrăzi, ceea ce ușurează munca vizitatorului.

Nici combustibilul nu reprezintă o valoare, comparativ cu Europa și nici taxele de parcare nu sunt costisitoare, iar locuri de parcare există.

Chiar și în cazul mai puțin plăcut în care sunteți surprinși de radar, așa cum am pățit-o noi, nu intrați în panică. Comportamentul polițiștilor este politicos și, în cele din urmă, după ce îți expune într-o limbă din care nu înțelegi o boabă cu ce ai greșit, îți plasează documentul de sancționare în aceeași limbă, din care deduci cât ai de plată cu ușurință, pentru că cifrele sunt arabe. În cazul nostru a fost echivalentul a 10 euro, pe care i-am plătit pe loc.

Deci, dacă ajungeți în Iordania, luați în calcul închirierea unei mașini, pentru că e ușor de găsit, proprietarii sunt flexibili în ceea ce privește programul, iar costurile sunt acceptabile. Despre călătoria în sine la volan … are mai multe provocări decât în țările europene, dar riscurile unor accidente grave sunt extrem de reduse.

https://paulnegoita.ro/2022/12/17/pe-strazile-din-iordania/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu