Preotul Negoiță, despre leacul pentru tratarea tuturor problemelor: Acest tratament nu e ușor pentru că există teama recidivei

 Ce înseamnă să fim buni creștini? Care este cel mai bun remediu pentru suflet? Vom afla împreună de la preotul Paul Iulius Negoiță.

Fiecare om are propria lui definiție: unii consideră că este suficient să țină post, alții să se roage acasă, fără să meargă la biserică deloc, alții spun celebra replică: „Cred în Dumnezeu, dar nu suport preoții”, alții consideră că este suficient să facă bine. Dar ca preot, spuneți-ne dumneavoastră răspunsul.

„Indiferent ce ai face, trebuie să nu uiți că faci pentru tine, pentru sufletul tău, pentru Dumnezeu. Fiecare dintre cei amintiți mai sus face ceva bine, dar dacă tot faci ceva bine, dacă tot ai plecat pe acest drum, de ce să nu faci bine până la capăt? Creștinul e personalitate întreagă. Nu umblă cu jumătăți de măsură. Dacă poți face una dintre faptele credinței, le poți face pe toate. Vanitatea și măsura faptelor nu-și au locul în relația cu Dumnezeu. Dumnezeu apreciază fiecare faptă bună, însă acestea cumulate și așezate în lumina credinței pot construi calea corectă.

Referitor la raportarea la preot… Ce să zic?! Nu e nimeni să placă tuturor, indiferent cât și-ar dori. Dar așa cum cei ce care vin la Biserică nu vin pentru preot, ci pentru Dumnezeu și cei care nu-l plac pe un preot anume, pot găsi undeva și un preot după gustul lor. E nevoie să-l găsească pentru că ar fi păcat să-și rateze viața creștină și întâlnirea cu Dumnezeu doar pentru că undeva, un preot oarecare, nu este ceea ce și-ar dori respectivul să fie. Nu stă Biserica într-un preot și nici nu poți spune că ocolești Biserica în general pentru că nu-ți place preotul. Cauți până când afli locul potrivit pentru tine. Nimeni nu te oprește să o faci, însă dacă tot nu găsești…. nu mai poți muta problema necredinței tale în curtea preotului”, ne-a spus părintele.

Care este cel mai bun remediu pentru suflet? De fapt, pentru tratarea tuturor problemelor? Eu consider că este iertarea, dar să ne spuneți dumneavoastră de ce este așa sau, dacă nu este așa, să ne spuneți care este „leacul” pentru tratarea tuturor problemelor, antidotul pentru orice problemă.

„Da, în relațiile cu semenii și pentru sănătatea noastră interioară iertarea reprezentată leacul. Sigur, iertarea nu este ușoară, pentru că există teama recidivei, dar… e un mare dar de la Dumnezeu să poți să ierți. Când nu iertăm ne pedepsim singuri, ne chinuim, trăim prost. Și viața e așa de scurtă….

Atunci când iertarea izvorăște din credința puternică în Dumnezeu are și mai mult sens, ne întărește. Nu ne iartă nouă Dumnezeu atâtea?! Cât despre antidotul tuturor problemelor… simt că este credința.

Crezi în Dumnezeu și din clipa aceea nu mai ești singur! Cine îți mai poate sta împotrivă când ești cu Dumnezeu? Ce ți se mai poate întâmpla când știi că Dumnezeu îți este alături?”, ne-a mai zis părintele.

Care a fost cel mai emoționant, de impact moment pentru dumneavoastră, anul acesta, la biserica la care slujiți?

„Mă emoționează foarte multe momente. Pot spune că, vârful emoțiilor rezultate din evenimente excepționale, a fost dat de ziua în care am ținut în brațe la botez un băiețel al cărui tată a murit înainte ca el să se nască. Ne-am privit în ochi și cred că amândoi ne-am întrebat… de ce?!  Nu pot uita ochii aceea albaștri… Am ținut în brațe un bărbat care va înfrunta singur totul!”, a mai spus Paul Iulius Negoiță în interviul pentru DC News.

VEZI ȘI: Prof. Dr. Paul Iulius Negoiță, despre Athosul din Buzău: Ce s-a întâmplat acolo e o minune! Mergeți și vedeți, indiferent de modul în care vă raportați la Biserică – https://www.dcnews.ro/prof-dr-paul-iulius-negoita-despre-athosul-din-buzau-ce-s-a-intamplat-acolo-e-o-minune-mergeti-si-vedeti-indiferent-de-modul-in-care-va-raportati-la-biserica_899494.html

VEZI ȘI: Preotul Paul Iulius Negoiță, interviu de Crăciun: Frumoasă întrebare! De obicei suntem preocupați cu… rugăciunea de cerere. Pe cea de mulțumire… ne-o amintim doar în mod excepțional – https://www.dcnews.ro/preotul-paul-iulius-negoita-interviu-de-craciun-frumoasa-intrebare-de-obicei-suntem-preocupati-cu-rugaciunea-de-cerere-pe-cea-de-multumire-ne-o-amintim-doar-in-mod-exceptional_899622.html

https://m.dcnews.ro/preotul-negoita-despre-leacul-pentru-tratarea-tuturor-problemelor-acest-tratament-nu-e-usor-pentru-ca-exista-teama-recidivei_899745.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu