Nu toți ajung în smoală

Biserica Sfântul Apostol Andrei l-a avut cântăreț bisericesc pe domnul Dumitru Zaharioiu, care s-a implicat cu toată dăruirea la ridicarea locașului de cult.

Mitică, pentru că așa îi spunem cu toții, avea câteva expresii plastice, dar ferme. Una dintre ele, adresată în glumă celor care nu prea aveau timp să vină la Biserică, era … ai să ajungi la smoală. Ei bine, nu toți cei ce intrau într-un mod mai puțin creștinește în relație cu Biserica ajungeau în negrul cazanului, ci unul a ajuns în albul varului.

Când am început să ridicăm construcția, într-o parte a șantierului am săpat o groapă pentru var, pe care oameni cu suflet, printre care și domnul inginer Nicolae, ne-a ajustat să o umplem.

Dar cum se întâmplă în viață, unii aduc și alții vor să ia, chiar și de la Biserică, într-o seară, din groapa noastră de var se auzeau strigăte. Au sărit oamenii în ajutor și l-au scos pe cel căzut în groapa cu var. De fapt, nu era căzut întâmplător. Groapa era foarte bine acoperită, însă cineva care considera că a găsit o sursă gratuită de var a dat primul înveliș deoparte, fără să realizeze că al doilea înveliș este moale. Când a sărit pe el să se aprovizioneze, acesta a cedat iar hoțul a căzut în var până la gât. L-a cuprins imediat panica, dar și fierbințeala, și a cerut ajutor. A fost extras din groapă, doar că pe aproape se afla și un polițist care a încercat să-l sancționeze pentru furt. Evident, a fost iertat, mai ales că se considera tot el nedreptățit de situație.

Rămâne de văzut cum e cu smoala și pe unde o fi respectivul astăzi, însă prin var a stat.

https://parintelenegoita.ro/nu-toti-ajung-in-smoala/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu