Manipularea Schengen

 


Evident, e un eșec neprimirea în Schengen, dar nu un dezastru. Nu am fost nici până acum în acest spațiu al circulației libere, din care fac parte și țări care nu sunt membre ale Uniunii Europene.

De asemenea, putem da vina pe Austria, fără a mai asculta argumentele votului împotrivă. În fapt, nici nu știm care au fost motivele reale, iar dacă ele au la bază un târg dezavantajos pentru România, ce am pierdut? Tind însă să cred că nu e vorba de un târg, pentru că politicienii noștri l-ar fi făcut, așa cum au procedat și până acum. Poate că ar trebui să discutăm în societatea noastră care nu sunt problemele reale și să le recunoaștem, fiindcă, cu toții nu ne știm hibele naționale.

Totuși, trebuie să fim atenți la ceva: neintrarea în Schengen nu este un capăt de țară pentru români, chiar dacă acum sunt îndemnați să strângă mânioși pumnii contra austriecilor.

Cred că românii trebuie să-și păstreze pumnii pentru ceea ce au de înfruntat zilnic, pentru că aderarea la Schengen nu scade facturile, nu crește nivelul învățământului, nu rezolvă angoasa prin care trece o bună parte din populație care se confruntă cu sărăcia. Faptul că unii români trec mai rapid frontiera spre occident, nu rezolvă problemele interne ale țării.

Paradoxal, cei mai mari beneficiari ai neintrări în Schengen sunt politicienii. Cu ajutorul televiziunilor pe care le plătesc îi țin pe români captivi pe o temă care e departe de problemele lor reale. Îi manipulează. Au și ei un respiro și vor să țină cât mai multă vreme dezbaterea pentru ca românii să mai ia ochii de la prostiile lor.

Cât despre boicotarea firmelor austriece care operează în România, iarăși trebuie să fim atenți la nuanțe. Angajații lor sunt tot români, iar externalizarea profiturilor nu vine numai din această direcție. Din păcate, ne-am vândut țara, ne-am vândut unii pe alții și ne-am lăsat vânduți de clasa noastră politică.

Unde sunt firmele noastre? De ce nu mai sunt? Cum au fost privatizate către companii străine? De câte ori i-am votat pe cei care le-au înstrăinat?

În fine,  atitudinea de boicot ar fi trebuit să o avem față de orice companie străină care nu oferă ceea ce noi nu avem deja, protejând astfel capitalul autohton, dar, e drept, și aici, trebuie să avem în vedere anumite nuanțe: pe de o parte în Comunism am fost dresați să ne urâm unii pe alții și de atunci nu suportăm prea ușor succesul semenilor noștri, iar pe de altă parte, succesul se transformă de foarte multe ori în aroganță, corupție, impostură, ceea ce deranjează.

Așadar, trebuie să fim atenți la ceea ce se întâmplă, pentru că inamicii noștri nu sunt totuși austriecii, ci politicienii noștri, pentru care corupția sau traficul de persoane sunt aspecte pe care vor să le acopere prin zgomotul creat în ultimele zile. Priviți cum acționează și cum se acuză unii pe alții de parcă ar fi venit de pe altă planetă și nu știau despre ce este vorba în țară. Nu țara îi doare! Dacă îi durea nu speculau electoral tema, ci luau în serios eșecul și-i căutau cătarea. Dar ei vor doar puncte electorale.

De aceea, cred că trebuie să fim precauți și să ne preocupăm în primul rând de problemele noastre interne, pentru că, fiți siguri, vom intra în mod natural în Schengen, dar să intrăm demn și justificat, fără sentimentul că am fost vânduți de clasa politică pentru lauda proprie.

Butada care spune că sunt mai mulți români care se chinuie să intre în Comarnic decât în Schengen are suport. Așa că, să nu rămânem blocați în dezbaterea Schengen și în lupta cu austriecii, uitând care nu sunt problemele și inamicii reali.

https://paulnegoita.ro/2022/12/09/manipularea-schengen/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu